Eventmedia tarjoaa kasvomaskit kaikille festivaalikävijöille – Satama Open Air festivaali juhlitaan turvallisuutta korostaen

Perinteinen Satama Open Air -festivaali juhlitaan kahden vuoden odotuksen jälkeen Kemin Ruutinrannan puistossa 22 tähtiartistin saattelemana 6.-7.8.2021. Kemissä nautitaan peräti 24 tunnin ajan kotimaisista huippuartisteista.

Festivaalin alla koronaturvallisuus on herättänyt merkittävissä määrin keskustelua, ja myös festivaalin turvallisuustoimet ovat puhututtaneet. Festivaalin tuotantotiimi on kerännyt jo kahden vuoden ajan parhaita tapoja turvallisen tapahtumaelämyksen järjestämiseen.

”Lähtökohdaksi olemme ottaneet toimivan palvelun, ja sitä myöten tarjoamme asiakkaille mahdollisuuden ottaa omaa tilaa ja nauttia festivaalista oman seurueen kesken.”, kommentoi promoottori Markku Köngäs.

Festivaalialuetta ei ole jaettu lohkoihin, mutta aluesuunnittelussa on otettu huomioon asiakkaiden kulkusuunnat ja hienovarainen ohjaaminen turvalliseen festarielämykseen. Myös palvelupisteiden määrää on kasvatettu.

”Tärkeimmät tapahtumajärjestäjän toimet liittyvätkin mahdollisuuden luomiseen. Meiltä löytyy käsidesiä kontaktipisteiltä, ja on juoksevaa vettä käsien pesua varten. Lisäksi henkilökuntamme pitää kasvomaskeja, ja tottakai yleisöllekin kasvomaskin käyttö on mahdollista”, luettelee festivaalituottaja Rami Ranta.

Kuluneen viikon keskustelu tapahtumaturvallisuudesta sai tuotantotiimin miettimään vielä monipuolisempia tapoja parantaa turvallisuutta – jokaiselle asiakkaalle päädyttiin tarjoamaan kasvomaski, jotta mahdollisuus turvalliseen elämykseen on.

Turvavälejä ja sumputtumista pyritään ehkäisemään aluesuunnittelun lisäksi muun muassa myös neljällä jättimäisellä screenillä. Kaikki keikat näkyvät screeneillä, joka mahdollistaa livemusiikista turvallisen nauttimisen myös etäämmältä lavasta.

Festivaaliportit aukeavat ennätysaikaisin

24 tunnin hittitykitys on aikaistanut myös festivaalin avausaikaa. Portit aukeavat kumpanakin festivaalipäivänä 13:30 ja ensimmäinen artisti aloittaa jo 14:00. Aikaisemman aloituksen vuoksi tapahtumatuotanto rohkaisee asiakkaita hyödyntämään mahdollisuuden ennakkorannekkeenvaihtoon.

Ennakkorannekkeenvaihtopiste on avoinna:

13:30-19:30 Keskiviikko 4.8.2021
13:30-19:30 Torstai 5.8.2021
12-22 Perjantai 6.8.2021
12-22 Lauantai 7.8.2021

Kuvat: Rami Ranta